Przejdź do treści

Przerwa obiadowa / lunch

Zupa (15 zł/os)

  • Bogracz
  • Gulasz z drobiowy
  • Krem brokułowy z prażonymi migdałami
  • Krem cebulowy z grzanką serową
  • Krem pomidorowy z pesto bazyliowym
  • Strogonoff
  • Zupa szczawiowa z buncem
  • Zupa z borowików z serową grzanką
  • Zupa z groszku łuskanego z grzankami
  • Zupa z pieczonych białych warzyw podana z palonym porem
  • Żurek staropolski

II Danie (30 zł/os)

  • Devolay z serem
  • Kotlet króla Sasa
  • Grilowany filet z pomidorami i mozzarella w sosie bazyliowym
  • Roladka drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym
  • Eskalopki z kurczaka z sosem grzybowym
  • Fileciki z indyka w sosie z zielonego pieprzu
  • Fileciki z indyka zawinięte w wędzony boczek
  • Filet z kurczaka w sosie porowym
  • Karczek pieczony w sosie z palonego czosnku
  • Rolada schabowa nadziewana pikantnym mięsem indyczym w sosie grzybowym
  • Schab pieczony w sosie grzybowym
  • Udziec indyczy ze szpinakiem w sosie czosnkowym
  • Zrazy zawijane z farszem cebulowym w sosie kminkowym

Dania wegetariańskie:

  • Placki szpinakowo-gryczane w sosie grzybowym
  • Pieczony łosoś z sosem cytrynowym
  • Tarta porowo-grzybowa z dipem czosnkowym
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
  • Pierogi ruskie

Dodatki:

  • Ziemniaki / rozetki ziemniaczane / ziemniaki opiekane
  • Risotto z warzywami / ryż
  • Kluski śląskie / kopytka
  • Surówki

Pozostałe

  • Zastawa porcelanowa i szklana – w cenie usługi
  • Wynajem stołów bankietowych/koktajlowych, krzeseł, obrusów, dekoracji – cena do uzgodnienia
  • Obsługa kelnerska – cena do uzgodnienia
  • Dojazd powyżej 10 km – cena do uzgodnienia