Przejdź do treści

Menu młodzieżowe

Zupa (20 zł/os)

  • Rosół z makaronem
  • Krem pomidorowy z serem mozzarellą
  • Aksamitny krem cebulowo-serowy z grzankami
  • Żurek z kiełbasą i ziemniakami
  • Zupa grzybowa z makaronem
  • Zupa z pieczonych białych warzyw podana z palonym porem
  • krem brokułowy z groszkiem ptysiowym

II Danie (35 zł/os)

  • Sztufada wieprzowa w sosie własnym
  • Devolay z masłem i serem
  • Kieszeń drobiowa ze szpinakiem i camembertem, sos serowy
  • Koperta wieprzowa z farszem z ogórka konserwowego, pieczarek, papryki
  • konserwowej i sera żółtego
  • Udziec indyczy z pikantnym farszem drobiowym
  • Grillowany filet drobiowy zapieczony z mozzarellą i pomidorem
  • Fileciki z indyka zawinięte w boczek w sosie pieprzowym
  • Kotlet Bacy – schab sote z plackiem ziemniaczanym i sosem podgrzybkowym
  • Eskalopki drobiowe w sosie grzybowym

Dania wegetariańskie:

  • Placki szpinakowo-gryczane w sosie grzybowym
  • Pieczony łosoś z sosem cytrynowym
  • Tarta porowo-grzybowa z dipem czosnkowym
  • Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Dodatki:

  • Ziemniaki / rozetki ziemniaczane / ziemniaki opiekane / frytki
  • Risotto z grzybami / ryż
  • Kluski śląskie / kopytka
  • Zestaw surówek

Deser (20 zł/os)

  • sałatka owocowa
  • puchar lodowy z sosem malinowym
  • puchar lodowy z bakaliami
  • szarlotka na ciepło z gałką lodów
  • panna cotta z sosem malinowym
  • mus śmietankowo-malinowy
  • mus czekoladowy z sosem wiśniowym
  • mrożony nugat z orzechami w karmelu

Zimna płyta (40 zł/os)

  • dwa rodzaje sałatek do wyboru (jarzynowa, gyros, Waldorf, ryżowa z kurczakiem, grecka, sałatka wiosenna z camembertem, sałatka porowa, sałatka z brokułami i wędzonym łososiem)
  • kanapeczki
  • tortille
  • koreczki
  • rollsy z ciasta francuskiego
  • chipsy, paluszki

Ciepłe danie (20 zł/os)

  • barszcz czerwony z krokietem
  • boeuf strogonow
  • zupa gulaszowa z ziemniakami
  • kwaśnica z żeberkiem
  • żurek
  • możliwość wyboru pełnego dania

Pozostałe

  • Napoje gazowane (1l/os), soki owocowe (0,5l/os) – 15 zł/os
  • Ciasta i owoce – 20 zł/os
  • KOSZT PRZYGOTOWANIA I OBSŁUGI – 20 zł/os
  • Alkohol własny GRATIS
  • toast szampanem – 5zł/os
  • koszt przyniesienia własnych ciast – 5 zł/os
  • dekoracja stołów GRATIS
  • Przygotowanie „Ścianki” do zdjęć według sugestii klienta – od 200 zł